Oberg.kompPå Hovenäsets marina finns, förutom båtservice, snickare och plåtslagare, en helt annan aktivitet – kursverksamhet. Det är fotograf Bengt Öberg som varje vår och höst ger kurser i fotografering! Bengt har många strängar på sin lyra. Han arbetar både som finsnickare och fastighetsförvaltare, men det som gör att han ger fotokurser är att han under 30 års tid har arbetat som pressfotograf på  Bohusläningen i Uddevalla. Han har flyttat in i ett parhus i Väjern och skaffat lokaler på Hovenäsets marina. Det är den gamla matsalen i den fd Abba-fabriken han har tagit hand om och det är här kurserna  genomförs. Två av de områden har ger kurser i är systemkamerans grunder och bildbehandling i Adobe Lightroom.
Denna typ av kursverksamhet är inget nytt för Bengt som tidigare har arbetat genom Studiefrämjandet och Vuxenskolan. Nu har han dock bestämt sig för att driva verksamheten i sitt eget företag Alla tiders bilder.
Den kurs som hösten 2013 genomfördes i lokalerna på Hovenäsets marina hade 12 deltagare från Smögen och Kungshamn. Kursstart för hösten 2014 är i september/oktober. Bengt har egentligen inte tänkt hålla kurser under sommaren, men är öppen för att ompröva det om det skulle finnas ett intresse bland hovenäsborna. Den som är hågad kan ta kontakt med Bengt och samtidigt ta en titt på några exempel på hans bilder.
Skrivet av Bengt Palmgren