Precis som så många andra har vi i Kultursprutan tvingats lägga ner eller flytta fram planerade arrangemang. I stället har vi funderat på om vi i dessa Coronatider kan erbjuda hovenäsborna något annat och som inte ökar risken för smitta. Här kommer ett försök, Hovenäsets Poängpromenad. Så här är det tänkt att fungera:
Poängpromenaden finns tillgänglig hela 1 och 2 maj.
Du utrustar dig med papper och penna eller skriver direkt i din mobiltelefon. Promenaden innehåller två, etapper, A och B. Du väljer om du vill gå en eller bägge och när du skall gå.
Varje etapp innehåller 10 frågor. Dessutom finns det i slutet på varje etapp en skiljefråga.
Alla frågor har en anknytning till Hovenäset.
Det blir pris till de tre bästa, ett för varje etappsegrare och ett för totalsegraren. Starten och den första frågan i varje etapp finns på Intresseföreningens anslagstavla på Spruthuset.
Efter varje fråga står var du kan finna nästa.
När du gått färdig en etapp, skriver du ner den rätta raden (tex. A:11X2X222… etc) samt svaret på skiljefrågan och skickar den tillsamman med ditt namn, adress och telefonnummer till, kultursprutan@hovenaset.info, senast den 4 maj.
Vi underrättar vinnarna per telefon och publicerar på Intresseföreningens hemsida under den kommande veckan de rätta svaren och vilka som vunnit.

Vårliga hälsningar och lycka till
Hovenäsets Kulturspruta