Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.04.23Det är ett händelserikt år i klubben som vi lämnat bakom oss. 50-årsjubileumet blev en hejdundrande fest. Tack speciellt till Leif Bohlin och Anders Holmgren med familjer som hjälpte till att fixa inför festen men också ni som kom. Bilder från festen kan ni se i HSS Facebook-grupp eller på hemsidan. Inför 2014 har vi flera nyheter. Ester Randahl har blivit utsedd till ny huvudinstruktör till seglarskolan. Hon är utbildad seglarskoleinstruktör och har varit med i klubben i många år.
Ester svarar på frågor om allt som rör seglarskolan och ansvarar även för att välja ut ledarna. Jag är övertygad om att Ester kommer fortsätta utveckla klubben i den positiva anda som genomsyrar HSS och seglarskolan. Kajsa finns kvar som bollplank.
En annan rolig nyhet är att vi med hjälp av våra sponsorer lyckats få ekonomi till att byta ut de resterande optimisterna. Vi har nu lagt en beställning på tre helt nya optimister. På bara några år har klubben nu bytt hela flottan på 8 optimister. MM Bygg och Port West Recond Hovenäset är två nya sponsorer för i år. Läs mer om alla våra sponsorer i slutet av detta brev.
Ett av huvudsyftena med klubben är vår barn- och ungdomsverksamhet.
Eftersom vi vill att barnen skall fortsätta segla även efter att de vuxit ur optimisterna har vi nu bestämt att HSS skall satsa på Tvåkronor. Anledningen till att vi valt just Tvåkronan är att det är en bra flermansjolle och att det redan finns ett par sådana jollar på Hovenäset. Funderar ni över att skaffa en familjejolle så satsa då gärna på Tvåkrona så vi kan bli fler båtar ute på vattnet. Vi ser gärna även fler Lasrar och kölbåtar.
Vår styrelse har delvis förnyats och utökats där Ester nu har tagit Kajsas roll som ungdomsansvarig och där Thomas Åslund visar intresse att ta plats som ny ledamot. Thomas vill bl a gärna slå ett slag för windsurfing och under våra torsdagsseglingar kommer våra brädsugna medlemmar få möjlighet att segla tillsammans under sommaren.
Förra året hade vi rekord (i modern tid) i antalet anmälda båtar på Juliregattan. 30 båtar deltog vilket bidrog till fina seglingar! I år kommer kölbåtarna i Juliregattan segla med så kallat omvänt lys. Det betyder att man på förhand räknar ut båtarnas handikapp och låter de långsamma båtarna starta först. Ju snabbare båt man har desto senare startar man. Den båten som är först i mål vinner hela tävlingen! Jättekul och publikvänligt.
Vi i styrelsen ser med glädje fram emot seglarsäsongen 2014. Vi ses snart!
Seglarhälsningar från styrelsen via Svante.
Läs Medlemsbrevet 2014 (öppnas i annat fönster).
Skrivet av: Pär Abelson