Vad händer på HSS?

Nya båtar, mera seglarskola, ny hemsida och kanske en ny brygga – Vad händer på HSS inför sommaren?

Hej alla sköna semesterseglare. Nu känns det äntligen som det finns en chans att det blir sommar. I år har den lilla klubben haft ovanligt mycket planer och aktiviteter. Vi började med att byta ut hemsidan till en ”klubbplattform”. Något mindre stilistisk kanske men mycket enklare administration för oss frivilliga.
Länge har vi letat efter en ny 2-krona för att få bättre kvalitet på kurser och kunna köra matchrace på våra tävlingar. Nu till slut har vi hittat en snäll Hovenäsetbo som släpper sin till ett förmånligt pris så i år blir torsdagsseglingarna extra roliga.
2-Krona är en utmärkt båt för seglarskola. Den seglas lämpligen av 2 man och är en stablil och pålitlig jolle. Klassen är ganska stor så det kommer normalt 30-40 båtar på ett SM.
I och med detta har vi nya platser på seglarskolan: https://www.hovenasetsss.se/seglarskola/

Förutom ovan har vi jobbat för en ny flytbrygga 2023, en mera stabil pjäs som kan användas för seglarskola, kanoter och kanske badande. En process som visar sig inte vara helt enkel med tillstånd och likande. Dels har vi fått ett bidrag men just nu står det och faller med byråkrati. Vi hoppas fortsatt på att vara klara innan sommaren men har såklart den gamla bryggan kvar i reserv.

Vi planerar i vanlig ordning också regattor och en sommarfest för medlemmar men det får jag återkomma till.

Varma hälsningar,
Jonas Härdner
Ordförande HSS
Jonas.hardner@simonsoft.se

Jonas