Väggaboken

Nu kommer Väggaboken och boken om Hovenäset kommer i nytryck.

Per Liljedahl, släktforskare med rötter i Hovenäset och på Vägga, är efter succén med boken om gamla Hovenäset, tillbaka med en ny bok som kort och gott heter ”Väggaboken”

Boken har som underrubrik ”Om hus, gårdar och människor under 1800-talet och fram till 1950”.Tyngdpunkten ligger alltså på människorna, deras liv och inbördes släktrelationer. Utöver detta finns mycket intressant läsning om olika verksamheter på Vägga. Som exempel kan nämnas Väggas tidiga historia, stenhuggeriet, trankokeriet på Skäret, ostronodlingen i Klevekilen, Klevekilens naturvårdsområde inkl. kolerakyrkogården, kyrkogårdarna, campingplatserna, minkuppfödningen, m.m.

Boken beräknas vara ute till försäljning under juli månad och kommer att ha samma höga kvalitet som boken om Hovenäset. Den har c:a 195 sidor och hårda pärmar. Är du intresserad finns möjlighet att redan nu förhandsbeställa, och därmed säkerställa att du får ditt eget exemplar. Priset blir 300 kr och beställning kan göras hos mig eller hos Bettan Börjesson, se nedan.

Nordbloms tryckeri i Hamburgsund, som ska trycka boken om Vägga, har gett oss ett specialpris som gör att vi kan ta fram en ny, miniupplaga av Per Liljedahls första bok, ”Hus och människor i gamla Hovenäset”. Den andra upplagan såldes ju slut redan i vintras och många var det som blev utan. Här kommer en ny chans och det är principen Först till kvarn som gäller. Även här går det bra att förhandsbeställa, från mig eller från Bettan Börjesson. Priset blir oförändrat, 300 kr.

I skrivande stund har vi inget exakt leveransdatum från tryckeriet, men när så sker kommer information om detta att anslås här på hemsidan.

I förhandsbeställning ska framgå vilken av böckerna som beställs, och hur många ex av vardera. Dessutom namn, telefon-nr och mailadress. Önskas leverans med post utanför Hovenäset ska postadressen anges, och i så fall tillkommer kostnaden för emballage och frakt.

Observera att betalning sker i samband med leveransen, ej i förskott.

Förhandsbeställning till Bettan Börjesson:
e-post: bettanborjesson49@gmail.com
sms: 0709 402188

Förhandsbeställning till Morgan Ceder:
e-post: ceder.morgan@gmail.com
sms/ mobil: 0709 466668

Morgan Ceder