Från ordföranden, april

Nu närmar sig påsken med stormsteg och aktiviteten har ökat på de båtuppställnings-platser som finns. Många planerar kanske att sjösätta i påsk. Styrelsen har fattat beslut om kommande aktiviteter som vi gärna vill informera om.

Påskefyr 
Det blir påskefyr som vanligt i Hovenäset på påskafton. Påskefyren anordnas som tidigare av Hovenäsets ”Påskefyrgeneral” Peter Roos. Peters uppmaning om hjälp och brännbart material kan du läsa på bifogat upprop. Då påsken är sen i år och vi har sommartid kommer inte påskefyren att tändas före kl 21.00. Trolig tändtid enligt Peter är mellan 21.00 och 21.30 då bör det vara tillräckligt mörkt. Platsen för påskefyren är den vanliga d v s på berget vid infarten till Hovenäset strax före eller efter bron beroende på från vilket håll du kommer ifrån.

Påskfyrverkeri 
Ett fyrverkeri kommer även i år att anordnas i samband med påskefyren. Fyrverkeriet kommer att avskjutas tidigast kl 21.45.

Manetnätet
Lördagen den 14 juni kommer manetnätet att läggas ut. Vi samlas vid Hovenäsets badplats vid tid som meddelas senare. Leta fram oömma kläder och handskar.

Midsommarfirande
På midsommarafton kommer det att bli midsommarfirande som vanligt. Alla är hjärtligt välkomna att hjälpa till på förmiddagen med att plocka blommor och grönt till midsommarstången och vara med och resa den. Dans runt stången kommer det att bli klockan 16.00. Stor uppslutning ser vi alla fram emot och att vädergudarna är på vår sida.

Föreningens årsmöte
Årsmötet kommer att avhållas den 12 juli klockan 17.00. Platsen blir som vanligt i Hovenäsets Kapell. Handlingar för årsmötet kommer att finnas på hemsidan i god tid före årsmötet.

Hovenäsets Bildarkiv
Bildarkivet kommer att ha fotoutställning i augusti. Vi återkommer med besked när datum är bestämd.

Dans på bryggan
Förra årets uppskattade danskvällar på bryggan skall vi försöka upprepa i år. Vi håller på och planerar för två danskvällar. Vi återkommer med besked så snart planeringen är klar. Håll koll på hemsidan.

Medlemskap i Hovenäsets Intresseförening
Föreningen arbetar för att utveckla Hovenäset och göra det trivsamt för såväl åretruntboende som sommargäster. Bland annat håller vi fortlöpande kontakt med Sotenäs kommun, vilket vi rapporterar om på hemsidan.!Du som ännu inte är medlem – bli det – och var med och påverka. Årsavgiften är 200 kronor per familj. Årsavgiften för 2014 ser vi gärna att du har betalt senast den 30 april 2014. Du betalar till bg. 5933-0480. Glöm inte att skriva namn, adress och e-postadress. Du kan också gå in på hemsidan under rubriken ”Kontakt ” där det även finns information hur man blir medlem

Hovenäsets Kapell
En viktig angelägenhet för oss som bor i Hovenäset kapellet. Det administreras genom Hovenäsets Kapellförening. För kapellets fortlevnad är det viktigt att vi som bor i Hovenäset är medlemmar i kapellföreningen. På hemsidan kan du ta del av kapellets historia och tillkomst genom att gå till huvudrubriken ”Hovenäset” > ”Hovenäset idag” och mitt på sidan, i texten, finns en länk: > ”kapell” . Här finner du både bilder och text som är mycket intressant.

Ny hamntillsyningsman, kranförare i Hovenäset
Vi har tidigare informerat om att Rune Mattson lämnat sitt uppdrag som hamntillsyningsman.!Sotenäs Kommun har nu utsett en efterträdare: Mats Jacobsson, tel 0760-435458. Mats är bosatt på Valberget i Kungshamn. Vid önskemål om sjösättning – ring och beställ tid någon dag i förväg.
Från styrelsen vill vi passa på och önska en en Glad Påsk och så hoppas vi på fint väder
Hälsningar!
Skrivet av: Bengt Arne Ljung, Ordf.