Hovenäsets kapell renoveras

Efter att kyrkan valt att avsluta sin verksamhet i Hovenäsets kapell och haft den gudstjänst där man tagit kyrkorummet ur bruk, har etapp 1 av  ombyggnadsarbetet inletts.
Den 3 maj startade vi arbetet och ett stort antal frivilliga fanns på plats. Resterande inredning togs bort efter det att kyrkan flyttat det som skulle tillbaka till Askums kyrka. Golvet fick lagas eftersom det inte fanns något där kyrkbänkarna stått. Insidan av ytterväggarna som bestod av plankväggar reglades upp för att ge plats för 70 mm mineralull. Helt ny el har dragits för att uppdatera till dagens standard. Väggarna har beklätts med osb-skivor och gips som ytskikt. Fönstersmygar och listverk har återanvänts. Väggarna har målats i en kulör som väl matchar de fantastiskt vackra blyinfattade fönstern. Golvet är nu belagt med ett vinylklickgolv med mönster av ljus ek.
Just nu pågår de sista målningsarbetena och därmed kommer första delen av ombyggnaden vara avklarad.
För närvarande arbetar vi med finansiering av etapp 2 som omfattar handikapptoalett, toalett, städutrymme och kök. Planen är att den förhoppningsvis kan komma igång under kommande vinter.
Under tiden har vi även röjt i vegetationen runt garaget och gårdsplanen för att få fram den fantastiska havsutsikt vi har där.
Ett stort tack till alla som på olika sätt deltagit i arbetena. Ett fantastiskt engagemang!
Följ den vidare utvecklingen på Kapellföreningens hemsida.

Göran Lindahl