Boule etablerat på Hovenäset

Jättekul, det här vill jag göra mer” och ”Trodde aldrig att det skulle gå så bra för mig, jag som aldrig spelat förut”, var några kommentarer efter Hovenäsets första bouletävling.
Det var när Kapellföreningen ordnade städdag utanför kapellet som tanken föddes att använda kapellplanen för boulespel och Hovenäsets Kulturspruta beslöt att arrangera  Hovenäset Boule Cup”.  

Tävlingen genomföres lördagen den 15 augusti med åtta 3-mannalag i två olika ”serier”. En A-serie för de som vann första omgången och en B-serie för dem som förlorat och de fick spela på gräsmattan. På det sättet fick alla spela minst två omgångar. För många var det första gången man spelade boule och en av dem ingick i laget som vann hela turneringen.

Två torsdagar före tävlingen var det några som prövade på att spela och efter tävlingen beslöts det att vi även i fortsättningen ska spela boule varje torsdag klockan 18.30, under förutsättningar att vädret är bra. Det är bara att komma upp till kapellet – klot finns att låna. 

Hovenäsets Kulturspruta

Hasse Andreasson

 

Bilder från städningen på kapellplan

Bilder från Hovenäset Boule Cup 2020