Familje- och husfotografering

I Hovenäsets Bildarkiv finns etstort antal bilder där människor har ställt upp sig och hela sin familj framför sitt hus för att bli fotograferade. I början av förra sekelskiftet var det en stor händelse att ett fotografi skulle tas. Det blev väldigt fina bilder som både visade hur huset såg ut och vilka som bodde där. De bilderna har idag ett stort historiskt värde. Skulle vi göra samma sak idag så kommer en bild att ha samma historiska värde 100 år fram i tiden.
Monika Blomgren föreslog för flera år sedan att Hovenäsets Bildarkiv skulle ta initiativ till en familje- och husfotografering.
Så låt oss komma nu igång med det!
Ta vid lämpligt tillfälle en eller flera bilder på det hus där du bor och som samtidigt visar vilka som bor där (eller som ofta hälsar på eller vistas där). Du väljer själv vilka personer som ska vara med på bilden. Det viktiga är att du anger:
– datum när bilden är tagen
– adress till huset där bilden är tagen
– vilka personer som syns på bilden (typ – knästående från vänster…)
– ditt eget namn, mobilnummer och mailadress
Ta bilden i så hög upplösning som möjligt och maila den till Hovenäsets Bildarkiv: nasetsbildarkiv@hotmail.com  där den kommer att arkiveras till framtida generationers glädje. Det finns ingen tidsgräns för fotograferingen – du kan när som helst skicka in bilder.
Som tack för besväret får du en av bilderna utskriven på papper i A4-storlek. Vill du beställa flera exemplar av någon bild tillkommer en liten kostnad.
Morgan Ceder
Bengt Palmgren