Bildfynd i arkivet

9324-A_komp Hovenäsets bildarkiv innehåller drygt 3000 bilder och antalet ökar hela tiden. Till många av bilderna finns noteringar om byggnader, båtar eller personer som visas. Dessa uppgifter har i viss utsträckning funnits tillgängliga i pärmar, men det har inte funnits någon möjlighet att söka på person, årtal, plats eller liknande. Till många av bilderna har uppgifter helt saknats. Detta håller nu på att rättas till.
Föreningen har införskaffat en basversion av samma datorprogram som Smögens och Hunnebostrands bildarkiv använder och vi jobbar nu intensivt med att mata in bilder och tillhörande dokumentation. Därmed blir bilderna digitalt sökbara. Bilderna ska även fortsättningsvis finnas tillgängliga som papperskopior och, vid vissa tillfällen, kunna visas i stort format på utställningar.
Som en liten aptitretare visar vi en bild på den gamla Konsumbutiken som man kan se på Affärer och bagerier och tre nya bilder på de Dansbanor som fanns i samhället. Alla fyra bilderna kommer från Hovenäsets bildarkiv.
Skrivet av Morgan Ceder