Uppdaterad: Handla utan smittorisk

Uppdatering, 2020-04-03:
Så här skriver Kustcharken:

”På grund av hög arbetsbelastning har vi inte möjlighet att köra ut beställningar till privatpersoner. Däremot har vi avtalat med Sotenäs Taxi att de gör utkörningar åt oss på Långfredagen (OBS!!! ENDAST DEN DAGEN). Utkörningen görs inom Sotenäs Kommuns gränser och Sotenäs Taxi tar 100 kr för en körning.
Kustcharkens varor betalas endast med Swish vid detta tillfälle och beställaren MÅSTE VARA HEMMA när leveransen sker.
Beställning av varor och utkörning görs till Kustcharken på telefon 0523-333 30, uppge namn, adress, telefon samt de varor som ni önskar få hemkörda”.


Personer i riskgrupper rekommenderas att avhålla sig från besök i bl a butiker. Av det skälet har Intresseföreningen undersökt vad det finns för möjligheter att handla utan att utsätta sig för smittorisk.

Av livsmedelsbutikerna i vårt närområde är det ICA Ankaret i Smögen som officiellt erbjuder service till riskgrupper. ICA Skeppet i Kungshamn har inte resurser eller planer på att gå ut officiellt, men ställer upp om du tar kontakt med dem. Coop Kungshamn har ingen sådan service, men du kan sedan tidigare använda deras e-handel med hemleverans från lagret i Trollhättan, vilket kostar 100 kronor i leveransavgift. De är väldigt ansträngda och leveranstiderna är långa – om du ens får kontakt och kan beställa.

Vi har prövat ICA Ankarets service med gott resultat. Du beställer ena dagen och hämtar varorna på baksidan av butiken dagen därpå. Du kan betala med Swish, bankkort eller kontant. Skriv också ditt telefonnummer på beställningen om butiken har några frågor.

På deras Facebook-sida kan man läsa:

”ICA Ankaret på Smögen erbjuder en tjänst till personer som är sjuka eller tillhör någon riskgrupp och inte har anhöriga, släkt, vänner eller grannar som kan hjälpa till att handla.
Följande gäller:
– Beställning av varor kan ske max en gång per vecka och hushåll.
– Avhämtning av varor kan ske tisdag eller torsdag kl.14-16.
– Beställning sker kl. 9-16 dagen innan genom mail till 
emma.wetzo@nara.ica.seeller genom att ringa till butiken på 0523-30500.

Butiksföreståndaren understryker att om finns det anhöriga, släkt, vänner eller grannar som kan hjälpa till att handla så är det bra om man använder dem i första hand. På så vis kan ICA koncentrera sig på att hjälpa dem som inte har den möjligheten. 

Styrelsen för Hovenäsets Intresseförening