Vedeldat med havsutsikt

Bastukarta_kompEn av arbetsgrupperna i Hovenäsets Intresseförening har börjat sondera möjligheterna att bygga en gemensamhetsbastu för hovenäsborna. Det är Morgan Ceder och Lars Almqvist som har tagit initiativet och har haft kontakter med olika instanser i Sotenäs kommun. Reaktionerna är hittills positiva. Just nu är man inne i förberedelserna för bygglovsansökan.
Bastun skulle få en mycket fin placering i en skogsdunge strax ovanför hopptornet vid badplatsen. Se nålens placering på kartbilden.

Bastuplacering_kompHär finns alltså möjlighet till värmande umgänge med strålande havsutsikt.
Man tänker sig en byggnad på ca 15 m2 med en bastu på 10 och ett omklädningsrum på 5.
För att genomföra ett sådant projekt föreslår gruppen att man bildar en separat medlemsförening, en ”bastuförening”, som är kopplad till – men ekonomiskt fristående från Intresseföreningen. Omkring 100.000:- skulle det hela kosta. Finansieringen kunde ske genom att medlemmarna köper andelar på, förslagsvis 3.000:- Summan kan bli större eller mindre beroende på hur många som ansluter sig. En intressant möjlighet är att andelarna skulle kopplas till medlemmens fastighet i Hovenäset så att andelen i bastun följer med fastigheten vid en eventuell försäljning.
Medlemmarna skulle ha fördelen av att få utnyttja bastun utan kostnad medan icke medlemmar får betala en avgift.
Förutom att hjälp med finansieringen kommer det även att behövas hjälp med att bygga och inreda bastun.
Anmäl gärna ditt intresse i de två enkäterna nedan.
Skrivet av Bengt Palmgren