Påskhälsning från HSS

Hej,
På vintern när jag längtar efter kappsegling brukar jag trycka igång startförfarandet på min klocka och vips så känner jag adrenalinet i kroppen. Lite som Pavlovs hundar. 5 minuters startproceduren finns förprogrammerad i nästan alla seglarklockor. Läs gärna mer på vår hemsida hur en 5-minutersstart går till.
Den goda trenden i seglarskolan fortsatte under 2016 och förra året utökade vi antalet veckor från tre till fem. Tyvärr var vädret inte lika gynnsamt men tack vare våra ledare fick vi ändå ett lyckat resultat bland våra elever. I år kommer seglarskolan att pågå från 26 juni – 28 juli. Alltså vecka 26 till vecka 30. Anmälan till seglarskolan öppnar den 3 april, alltså nu, så gå in och boka redan idag. Tänk på att betala ditt medlemskap i samband med anmälan vilket du gör med bankkort via vår betalsajt.
De senaste åren har vi förnyat våra segelbåtar med hjälp av sparade pengar, sponsring och bidrag. Förra året köpte vi in en begagnad 2-Krona till klubben och det som nu står på tur är att förbättra följebåtarna. Vår huvudbåt, Smögen 45:an, är en fin gammal plasteka men den passar inte så bra i seglarskoleverksamheten. Faller ett barn i vattnet är det inte idealt att fiska upp vederbörande i en båt med hårt plastskrov. Nu har vi fått bidrag från Västsvenska Idrottsförbundet till halva inköpet av en ny Suzumar 350 med jockeysäte och 15 hk. En perfekt seglarskolebåt!
Planen är att köpa in båten innan sommaren och vårt mål är att försöka få in delar av resterande köpeskilling, ca 35 000 kr, från sponsring och bidrag. Har du något företag som kanske skulle kunna bidra? Din logga hamnar på vår hemsida (eller på den nya ribben om så önskas) och ditt namn kommer även upp på plakett-tavlan i klubbhuset.
Det går även att bidra privat på vår betalningssajt i samband med att man betalar medlemsavgift.

Här kan du läsa om sommarens program och om seglarskolan.

Seglarhälsningar,

Styrelsen genom
Svante Nilo Bengtsson
Ordf. Hovenäsets Segelsällskap
0704-860662