Hovenäsets köpcentrum

Loppis.1_kompMitt i byn ligger loppisen som inte vill ta slut. Agneta Olén och maken Billy Karlsson hade en stor gård med sju byggnader i Lerbäck som var fulla med saker. Dessutom råkade de ärva ytterligare ett par hus och köpa lite saker på auktioner då och då. När de bestämde sig för att flytta från det stora huset till ett mindre blev alla prylarna ett problem. Vad skulle man göra med dem? Agneta som är miljömedveten tyckte att det skulle vara synd att köra hela rasket på tippen så hon bestämde sig för att öppna en loppis i Hovenäset. Lämpligt ställe var sjöboden hon har tillsammans med bröderna Janne och Göran. Den ligger i Loppis.2_kompsvängen just där Hovenäsvägen bestämmer sig för att heta Resovägen istället. Avsikten var att snabbt sälja ut hela sortimentet. Hon startade lite lätt förra året men misslyckades sälja slut på allt. Årets satsning har varit mera seriös. Agneta har till och med haft en skylt ute vid Hallindenvägen och sjöboden har varit knökfull med folk som köper och köper. Men tyvärr! Agneta konstaterar med en suck att det inte gick i år heller – prylarna är inte slut så hon måste fortsätta nästa år. Det är inte så att hon tycker att det är tråkigt. Hon verkar trivas där i sjöboden med alla intresserade köpare Loppis.3_kompoch med brorsan Jannes samlingspunkt för äldre gentlemen i andra halva av boden.
När Agneta inte är försäljningschef jobbar hon som sjuksköterska på kommunens sjuksköterskeenhet i Hunnebostrand. Hon är född på Näset och har gått i skolan här. Maken Billy är pensionerad polis med en enorm samling vykort från olika orter. Till skillnad från Agneta vill han i stort sett inte sälja något alls.
Trots att vi tycker att det är trevligt med en loppis i byn måste vi nästa sommar skärpa oss, ta vårt ansvar och köpa ännu flitigare så att lagret äntligen tar slut. Skrivet av Bengt Palmgren