Fyra affärer och två bagerier

Scan-140807-0006_kompHovenäset har varit ett vitalt samhälle, sjudande av verksamhet. Jag tror att vi alla blir förvånade när vi hör att det samtidigt har funnits flera affärer i samhället. Visserligen var den fasta befolkningen på 20- och 30-talen tre gånger så stor som idag – men ändå! En bidragande orsak var naturligtvis att man på den tiden inte rörde sig över så stora områden som vi gör idag. Man åkte varken till Kungshamn eller Torp för att handla : )
För mig, som bara har bott på Näset i åtta år, har det varit en spännande resa att pussla ihop olika bitar av historisk infortmation.
Flera hovenäsbor har varit vänliga nog att dela med sig av sina privata bilder och information om affärer, bagerier, caféer och kiosker, m m. Materialet växte och blev till slut så omfattande att det måste delas upp i tre kapitel. Det första – om affärerna och bagerierna – publiceras här. Senare kommer en avdelning om restauranger, caféer och kiosker och därefter en sida om alla andra verksamheter i Hovenäset.
Du hittar materialet som vanligt på: HOVENÄSET > Som det var förr … > Historiska bilder > Affärer och bagerier.
Har du kompletterande bilder eller information är jag tacksam om du kontaktar mig på web@hovenaset.info
Skrivet av Bengt Palmgren