Vi verkar vara många som har fått information från Telia om att vår fiberanslutning ska kopplas in under de närmaste veckorna. Vid ett samtal med Eltel Networks projektansvarige för Hovenäset, Peter Schröder, visar det sig att något har trasslat till sig hos Telia vad gäller informationen om tiderna för inkoppling. Tyvärr blir det inte så snart som Telia anger.
Enligt Peter har man nu fått loss resurser från Hunnebo och ska påbörja grävande och förberedelse för framdragningar till tomtgränser på Hovenäset nu på måndag, den 17 oktober.
Därefter är Eltel beroende av Trafikverket som måste ge klartecken innan man kan gå vidare. Trafikverket har tyvärr stora förseningar i sin handläggning och det finns risk för att Eltel blir stående fram till december innan man kan börja koppla in fibernätet. Man håller dock nära kontakt med Trafikverkets lokala representant för området.
Eltel undersöker just nu vad som har gått fel med Telias information.
Bengt Palmgren

1 svara
 1. Lars Nilsson says:

  Tack för info ang. försenad fiber. Jag tycker att ärendet är illa skött av Telia med underentreprenörer som senarelägger leveranstidpunkten gång på gång. Förvisso kan man kosta på sig detta eftersom man (Telia) helgarderat sig med att garantera 2017.06.30 som senaste leveranstid!!
  Att Eltel (vars representant Peter Schröder jag sökt få kontakt med ett flertal gånger utan resultat: Nonchalant!) inte fått loss resurser och att Telia och Trafikverket haft problem med sin information resp. handläggning är egentligen ointressant för oss som beställare och borde ha lösts inom respektive företag.
  Med vänlig hälsning,
  Lars Nilsson
  Klevekilsvägen 5

Kommentering är stängd.