Nya texten till Hovenässången

Kultursprutan skrev i vintras på hemsidan och efterlyste en ny text till sången ”Hovenäset – sommarens melodi”. Sången, med melodi från den engelska sången ”Daisy, Daisy”, eller på svenska ”Isabella” sjöng man varje vecka under sommarmånaderna på Resos restaurang Hovenäsbaden mellan 1938 och 1954. De som sjöng sången var i huvudsak restaurangens gäster som oftast stannade en enda vecka, vilket framgår av texten. Så texten passar inte riktigt in på oss som nu vistas och sjunger på Näset.

Lotta Steen blev den som hörsammade vår önskan och på Hovenäsdagen sjöngs den nya texten för första gången. En text som är både tidsenlig, tidlös och på pricken fångar det vi känner för vår trakt och vårt vackra samhälle. En ny sång som på sätt och vis är förankrad i historien.

Lotta, som för övrigt vann vår fototävling förra året, blev uppmärksammad för sin insats i samband med att vi sjöng sången.

På sikt ser vi det som självklart att alla på Näset kan sjunga åtminstone den nya refrängen utan hjälp. Här kan du se texten och kanske skriva ut den.

Kultursprutan