Fullsatt fibermöte

Telia.160315.A_kompVid Telias informationsmöte i Kungshamns Folkets Hus den 14 mars kom 400-500 personer. Det var betydligt fler än man hade väntat sig och lokalen var mer än fylld. Inbjudna var de berörda fastighetsägarna i Kungshamn, Väjern, Smögen och Hovenäset. Sommarboende med annan permanentadress hade man inte hunnit att nå.
Malmön kommer troligen också att senare omfattas av projektet. De hade initialt valt en annan leverantör men söker nu kontakt med Telia.
Marcus Leijström, regionansvarig, informerade om: Vad är fiber? Vad går det att göra via fiber? Vad är bandbredd? Hur fungerar Öppen Fiber?
Telia.160315.B_kompDen kapacitet i fibernätet vi nu erbjuds är 1.000 Mbit/s men fibern kan hantera upp till 7.200.000 Mbit/s. Allt eftersom efterfrågan ökar så kommer också allt högre hastighet att erbjudas. Den nyckelfärdiga lösningen som vi erbjuds sträcker sig till installation av första jack upp till fem meter in i huset. Slutligen gick han igenom olika finansieringsalternativ samt arbetsgången från nu fram till fungerande anslutning. Därefter följde frågestund och enskilda diskussioner med olika säljare och tekniker. Under och efter informationen tecknade sig många deltagare för anslutning.
Enligt uppgift ska ett brev denna vecka nå samtliga fastighetsägare på deras mantalsskrivningsadress. Per 2016-03-15 har 42 fastighetsägare i Hovenäset tecknat avtal för fiber med Telia. Läs mera om fiber för Hovenäset.
Skrivet av Carl-Axel Christensson