Telia erbjuder fiber

Mycket glädjande har Telia nu kommit med sitt erbjudande om fiber till Hovenäset. Anbudet har delats ut i brevlådorna i Hovenäset och ska ha skickats till alla fastighetsägares mantalsskrivningsadress. Man kan enkelt teckna avtal genom att gå in på oppenfiber.se och skriva in sin bostadsadress i Hovenäset förutsatt att er fastighet är belägen inom det område som erbjuds fiber. Ni legitimerar er och undertecknar med hjälp av BankID. (Obs att det Telia kallar ”BankID på annan enhet” helt enkelt är vanligt Mobilt BankID). Telia kommer att bekräfta er anmälan genom ett mail (titta i er skräppost om ni inte hittar något svarsmail). Det hela är klart på några minuter.
Telia.Oppen.fiber_.erbjudande_kompErbjudandet om 21.900:- är tidsbegränsat och det är därför viktigt att acceptera senast 12 april. Efter detta datum höjs priset till 34.900:-. Priset är något högre än vad som uppgavs inledningsvis, men den möjliga högsta uppkopplingshastigheten är å andra sidan högre än vad som tidigare angivits – 1000 Mbit/s. Det är möjligt att delbetala om man så önskar.
Installationen av fibernätet är planerad att genomföras under hösten 2016.
Det kan vara bra att titta på http://www.oppenfiber.se/tjanster.html  där man kan välja uppkopplingshastighet och typ av tjänst och se vilken månadskostnad det resulterar i. Det är möjligt att ha abonnemang endast en del av året – t ex på sommaren. Man har ingen bindningstid, men en månads uppsägningstid. Mera detaljerad information finns här.
Försäljare går nu runt och knackar på hos dem som är hemma. Michael Edlund, som är representant för Telia Öppen Fiber, finns från och med måndagen 7 mars på plats på Vandrarhemmet i Hovenäset. Kontakta honom på 072-586 94 38 eller michael.edlund@comitto.se om ni har frågor. Man kan även ringa Telias försäljningskontor på 020-40 24 00.
Måndagen den 14 mars kl. 19.00 hålls ett informationsmöte i Folkets Hus i Kungshamn. Troligtvis kommer Telia dessutom att ha ett tält på torget i Hovenäset under påsken där man informerar om fiberanslutningen.
Vi kommer vi att löpande lägga ut aktuell information om projektets framåtskridande.
Vi hoppas att majoriteten av boende i Hovenäset tecknar sig senast den 12 april.
För Arbetsgruppen för fiber i Hovenäset
Pär Abelson och Bengt Palmgren