Interaktiv karta

Karta_kompDet är förbluffande vilken rik verksamhet det fanns på Hovenäset under 30-, 40- och 50-talen. Sillsalteri, Folkets hus, restauranger, caféer, fyra affärer, bagerier, tre mackar, tre taxirörelser, post, telegrafstation för att bara nämna några exempel. Flera av de äldre hovenäsborna, bland andra Bertil Mattsson, har delat med sig av sina kunskaper om det forna samhällets verksamheter.
Jag har länge velat visa en karta över den sjudande verksamheten. Men det har varit svårt att få plats med all information när så mycket ligger så tätt intill vartannat. Till slut har jag hittat ett sätt där informationen kommer fram när man pekar på de platser som det finns något att berätta om. Det blir en sorts interaktiv karta, som för tydlighets skull ändå är uppdelad i fyra delkartor. I flera fall finns det även länkar till sidor där det finns mera information. Dessa fungerar i datorn medan man i läsplattan eller mobilen får nöja sig med att knacka på respektive symbol för att se texten poppa upp.
Janne Olén har hjälpt mig att rätta till vissa felaktigheter. Alla ni som kan mycket om det gamla Näset: hör av er med rättelser och tips om sådant som kan läggas till.
Hemsidans huvudmenyer är lätt förändrade och de interaktiva kartorna hittar man nu på Hovenäset förr > Kartor.

Skrivet av Bengt Palmgren