Sotenäs Filmstudio och Kultursprutan

Redan i september skrev vi kort på hemsidan om Hovenäsets Kulturspruta. Nu har medlemmarna i gruppen satt ändamålet på pränt.
Gruppen skall genomföra eller stödja olika typer av kulturella företeelser, i dess vidaste bemärkelse, för att skapa ökad trivsel i Hovenäset och stärka gemenskapen mellan hovenäsborna.
Kultursprutan är öppen för alla som vill var med. Är du intresserad att bli en i gruppen eller har förslag till något kulturellt som skulle passa, skriv då en rad till andreassons2@gmail.com
Det senaste arrangemanget var lussefirandet i Spruthuset med efterföljande filmvisning. Nu vill vi göra reklam för en aktivitet utanför Hovenäset, men som ändå har en koppling till Kultursprutan. I höstas startade Sotenäs Filmstudio, med filmvisning varannan tisdagskväll på Kulturhuset Hav och Land i Hunnebo. Ett tjugotal näsetbor blev medlemmar och direkt efter varje film har Kultursprutan ordnat diskussion i Spruthuset till pizza och gott att dricka.
Nu är det dags för vårens filmer. Den första visas tisdagen de 14 januari kl. 18.30 och Kultursprutan fortsätter att arrangera träffar efteråt i Spruthuset där filmen man sett analyseras och diskuteras.
Vill du bli medlem i Sotenäs Filmstudio hittar du instruktioner på deras hemsida. Det kostar 250 kronor för sex filmkvällar.
Kultursprutan önskar alla på Hovenäset ett givande kulturår 2020.
Hasse Andreasson

Hans Andreasson