Textilutställning & nattbio

Affisch-Textilutst.Nattbio_kompStickning- och vävutställning i Hoglins Magasin 1-3 augusti. Vernissage lördagen den 1 augusti klockan 18.00 (före bryggdansen).
Öppet söndag och måndag klockan 13.00-14.30 och 18.00-19.30
En sommardag för några år sedan stod Bettan, Margareta Hoglin och jag och pratade. Bettan talade om att hon höll på att sticka en tröja till barnbarnet och Margareta berättade då att hon stickat mycket förr i tiden och att hon en gång deltagit i och vunnit en stickningstävling. Magnus, som då var tonåring, ritade mönstren och hon stickade.
Efter ett tag kröp det fram att hon hade en del av de tröjor hon stickat på den tiden i en låda i källaren och efter en del övertalning letade hon motvilligt fram tröjorna. Bettan och jag blev mäkta imponerade. Textilt konsthantverk som fler borde se. Sedan dess har jag försökt förmå Margareta att ställa ut sina alster så att fler får möjlighet att se dem och nu äntligen har jag lyckats. På lördag har även ni möjlighet att se något utöver det vanliga. För er som var med på 70-talet så blir det även en nostalgitripp.
Granne med Margareta bor Iris Johansson. Säkert har många av er sett träställningen med de fina vävda mattorna utanför hennes hus. Nu har en del av de mattorna flyttat in i Hoglins Magasin och samsas med Margaretas stickade tröjor. Även här ett exempel på fint konsthantverk.

”Nattbio” i Hoglins magasin lördagen den 1 augusti cirka klockan 23.00
(efter bryggdansen). Vid regn ser vi filmen klockan 21.00.
Förra året visades en film på Folkets hus i Hunnebo. Stickspåret – från nödhjälps-arbete till världssuccé” av dokumentärfilmaren Kjell Andersson. Den handlade om Bohusstickning, ett stycke bohuslänsk kvinnohistoria. En film om fiskar- och stenhuggar-hustrurnas kamp för försörjningen i en svår tid. En film om stickningen som blev en världssuccé. En film som man inte behöver vara stickningsintresserad av för att ha stor behållning av.
Vad passar bättre än att visa den filmen i anslutning till vernissagen av Margaretas och Iris textilutställning. 
Entre: 20 kronor (frivilligt och oavkortat till filmaren)

Hjärtligt välkomna
Kommittén för mer kultur på Näset