Fritt fram för fiber

Eltel Networks som på uppdrag av Telia Öppen fiber genomför installationen av fiber i Hovenäset har nu – äntligen – fått tillstånd att gräva i de gator som Trafikverket ansvarar för. Platschefen Viktor Larsson meddelade idag den goda nyheten.
I början av nästa vecka kommer man att påbörja grävningsarbeten på Hovenäsvägen och Resovägen vilket möjliggör inkopplingen till Hovenäsets telefonstation som kommer att vara knutpunkten i hela fibernätet.
Projektledaren, Peter Schröder, beräknar att inkoppling kommer att ske under perioden mitten av mars till mitten av april månad.
Spruthuset ligger på kommunens tomt som är ett allmänt markområde och har inte haft någon postadress. När Telia Öppen fiber och Eltel Networks bestämde att alla fastigheter i Hovenäset skulle få fiber framdraget till tomtgränsen så räknade man därför inte med Spruthuset.
Glädjande nog har Eltel Networks nu fattat beslutet att ta den extrakostnad det innebär att i efterhand dra fram fiber till Spruthuset (= till tomtgränsen vid byggnaden).
På bilden ovan ser ni gänget, i en av byggfuttarna på fotbollsplanen, som gräver hos oss (klicka på bilder för att se vad de heter).
Bengt Palmgren